PUF počeo štrajk glađu zbog problema s vodom u Zrenjaninu 1Foto: M. P.

Zrenjaninski Pokret ujedinjenih fantoma tačno u podne započeo je štrajk glađu jer ispravna voda još uvek nije potekla zrenjaninskim cevima, niti su vlasti dale odgvore kada će.

U svom duhovitom stilu, postavili su ležaljke i suncobran tik uz ulaz u Gradsku kuću, razapeli na jarbole natpis „Štrajk glađu zbog vode“ i opskrbili se flaširanom vodom.Prema rečima Miljana Pernata,

-Mi smo osmog maja uputili dva pitanja gradonačelniku, jedno je da se postve cisterne sa ispravnom vodom na različitim punktovima u gradu, a drugi zhtev je definisanje datuma kada će biti pušteno psotrojenje za prečišćavanje vode, pa samim tim kada će biti puštena zdrava voda. Odgovore nismo dobili ni nakon deset dana i zato smo danas pristupili najradikalnijoj metodi. Ovo je smao dokaz da naša država nema sistem, institucije, kada toliko ljudi u zemlji mora da pristupi štrajku glađu – objašnjava Miljan Čičić.

Prema njegovim rečima, zahtevi su realni i gradonačelnik može da ih reši u kratkom roku.

-Treba da nas saslušaju, da pitaju za naše zdravlje i da se nađe rešenje za probleme svih građana Zrenjanina. Ovo nije lični problem, ovo je opšti interes da se dobije ispravna voda. Očekujemo da, ako imaju imalo savesti, dođu i razgovaraju sa nama – rekao je Milan Pernat.

Podršku protestu dvojici Fantoma pružile su zrenjaninske članice Saveza sa Srbiju, čiji predstavnici su se okupili na gradskom trgu kada je štrajk započeo.

Opozicija besna

Nezadovoljstvo odlukama koje poslednjih dana preduzima zrenjaninska vlast, a tiču se budžetskog izdvajanja blizu million evra za potrebe poslova vezanih za vodovodnu mrežu i pripreme za početak rada prečistača vode, iznoseu zrenjaninskom Pokretu DJB. Odbornik Aleksandar Korovljev kaže da “gradska vlast parama svih Zrenjaninaca finansira doradu privatnog postrojenja”, dok iz Pokreta Građanski preokret stiže kritika “da će novac iz budžeta grada, preko javnog preduzeća, biti otuđen u korist i za interes privatnih preduzeća jer prema Programu o korišćenju subvencija iz budžeta grada Zrenjanina, JKP „Vodovod i kanalizacija“ planira da izvrši uplatu od 67.500.000,00 dinara privrednim društvima u privatnoj svojini, i to: „Gruppo Zilio S.P.A.“ ogranak u Beogradu, „Gruppo ZILIO“ d.o.o. Beograd i  „Synertech“ d.o.o. Beograd za nabavku i zamenu opreme na postrojenju za prečišćavanje vode koje je u vlasništvu tih privrednih društava” – navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “PUF počeo štrajk glađu zbog problema s vodom u Zrenjaninu”

    • A jel’ ti bilo sve jasno i kad je Vucic svojim kompletnim idiotima iz Savamale skinuo fantomke?

  1. cedomir janjic,sasa santovac and company,su „ucili zanat“ od “ mst.10%“. !!! A ko je taj,zna ceo Zrenjanin !!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.