Savet REM-a izabrao članove upravnih odbora RTS-a i RTV-a 1

Odlukom Saveta REM-a, član Upravnog odbora RTS-a postao je nekadašnji zamenik direktora Republičke radiodifuzne agencije i bivši generalni sekretar REM-a Nenad Janković u čijoj biografiji se navodi da je bio glavni urednik Drugog programa Radio Kragujevca od 1997. do 2001. godine i prve privatne televizije u tom gradu, „Kanala 9“ od 1996. do 1997. godine.

U novom petogodišnjem mandatu, članovi Upravnog odbora RTV-a biće jedan od osnivača i predsednik u više mandata Udruženja kompozitora Vojvodine, dirigent Jovan Adamov i ekonomista Branislav Popović.

Konkurs za predlaganje članova UO RTS-a i RTV-a objavljen je početkom novembra prošle godine, zbog podnošenja ostavke člana UO RTS-a Nebojša Krstića i isteka mandata dva člana UO RTV-a, rečeno je ranije UNS-u u Regulatornom telu za elektronske medije.

U saopštenju se dodaje da je Savet REM-a doneo i odluku o raspisivanju „Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestičkog analognog prenosa na području Republike“.