Tepić: Telenor i Telekom hoće da isteraju SBB, postoje saznanja da pokreću novi TV kanal 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Na delu je pokušaj udruživanja privatne kompanija Telenor i državnog Telekoma kako bi iz Srbije isterale treću privatnu kompaniju SBB, i to ne zbog profita nego zbog održavanja rejtinga „partije i bratije”, i uticaja na sredstva javnog informisanja, ocenila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.

Ona je za N1 ocenila da se radi o poslednjem i možda najsnažnijem udarcu režima „kako bi od Srbije napravio Vučićev tamni vilajet”.

„Ako se taj plan, daleko bilo, ostvari, ostaćemo bez SBB kao izvora finansiranja televizija N1 i Nova S, što je jednako njihovom nepostojanju, a za mene je to apsolutno alarmantno”, izjavila je Tepić

Ona je, gostujući u programu N1, gostovanja navela da je pročitala saopštenje Telenora, u kome ta kompanija naglašava da posluje u fer okolnostima konkurencije i po evropskim pravilima, pa je javno pitala vlasnika Telenora (Petra) Kelnera iz Češke „da li je svestan da ovaj posao sa Telekomom znači uništenje treće kompanije, što nije u skladu sa evropskim standardima niti u skladu sa onim što je saopštio Telenor”.

„Mislim da je poslednji trenutak da se Telenor povuče iz tog posla, a ako to ne uradi moraće da reaguju institucije Evropske unije”, zaključila je Tepić.

Ona je ocenila i da, na ovaj način, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić uoči izbornog ciklusa fingira postojanje demokratskih i slobodnih medija „samo da bi sačuvao svoje izvore informisanja a eliminisao N1 i Nova S”.

Tepić je rekla kako ima saznanja da će u aprilu proraditi kanal Euronews, „koji će navodno biti umeren kanal”.

„Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević poziva novinare da se tamo zaposle”, navela je Tepić dok je prenosila svoja saznanja o budućoj uređivačkoj politici tog kanala.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Tepić: Telenor i Telekom hoće da isteraju SBB, postoje saznanja da pokreću novi TV kanal”

  1. Beše to pre otprilike 15- tak godina kada jedna firma kablovski operater SBB otkupi tj proguta, vodeći se grabežljivim kapitalističkim principima nezasitljivosti desetine malih operatera…Ta firma je koristeći veze u javnom servisu, koristila skoro besplatno sve tehničke resurse nacionalnog javnog servisa i rasla, rasla i narasla…toliko da je počela da guta i Telekom…Šta vam sad nije jasno? Zbog čega se žalite? Privatna politička stranka i njen lažljivi potparol se nešto žale? Jel to politika u privatnom biznisu ili je to privatni biznis u jednoj minornoj i nebitnoj političkoj stranci?Kolo od sreće se okreće…

    • Pa ne znam. Mozda ti iz svog iskustva mozes da nam pojasnis? Da li je slicna tebi? Ako jeste, onda joj nema spasa.

  2. Ja sam iz Kragujevca. Znam kako je počeo Šolak, novinari Danasa zagrebite malo po prošlosti pa da saznate čije se ime u nestanku dece iz porodilišta u Kragujevcu pominje(to zna ceo grad već decenijama),a ono što je važno: pa SBB je i distributer i stvaralac programa što recimo RTS-u nije dozvoljeno. N1 je registrovan u Luksemburgu, ovde crpi reklame, a porez plaća tamo gde Šolak hoće koji živi u Švajcarskopj i na Malti koliko znam,a hteo bi od osirmašenih Srba da uzima pare. Sramota za tog bivšeg prodavca kaseta . Pitajte novinari Danasa da li je neko iz njegove poroxdicxe bio u zatvoru? Bilo bi interesntno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.