Tužilaštvo obustavlja postupke protiv direktora škola 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Tužilaštvo je u saradnji sa Ministarstvom pravde odlučilo da obustavi postupke protiv direktora beogradskih osnovnih i srednjih škola koje je predsednik Sindikata zaposlenih policije Dejan Đukić tužio jer su tražili da učenici u školi nose maske.

To je dogovoreno na današnjem sastanaku predstavnika Društva direktora škola Srbije sa ministrom prosvete Brankom Ružićem. Kako saznaje Danasu, Društvo direktora je odustalo od podnošenja kontratužbe protiv predsednika pomenutog sindikata jer je problem rešen.

Ružić se danas sastao danas sa predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem i članom Upravnog odbora Društva i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem povodom nedavnih razgovora, koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.

Ružić je naglasio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i on dele stav da je apsurdno da se pozivaju direktori škola na razgovore zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od virusa Kovid19, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar je poručio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupka po predmetnoj krivičnoj prijavi. „Daljih ovakvih razgovora sa direktorima neće biti“, kazao je Ružić.

On je dodao da je jako zahvalan na posvećenosti svih zaposlenih u prosveti da se održi vaspitno-obrazovni sistem, kao i disciplina koja čini da škole ne budu mesto veće transmisije virusa.

Nedić i Bjelanović zahvalili su se u ime direktora i predsednici vlade i prvom potpredsedniku i ministru na razumevanju i razjašnjavanju nedoumice.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Tužilaštvo obustavlja postupke protiv direktora škola”

  1. Sramota je što ste odustali od protivtužbe a posle razgovora sa ministrom. To nije rešenje problema ako ste u pravu a jeste. Da li to znači da je ministar jači od svih.

  2. Sve osim otkaza za osobu ili osobe iz Tužilaštva koje su dale takav nalog je skandal.A još veći skandal je da je podnosilac sindikat Mupa ili neko iz tog sindikata, tako je pisalo po medijima ovih dana.To je strašna sramota.Otkaz za takve je minimum da se spere ljaga sa već debelo uprljanog tužilaštva….

  3. Tužilaštvo obustavlja postupke protiv direktora 300 škola koji su tražili da učenici nose maske, a na pritužbi predsednika Sindikata zaposlenih policije Dejan Đukić zašto đaci u školi nose maske. Dobro je što je tužilaštvo obustaviлo pritužbu, ima pametnija posla, jer treba da reguliše postupke protiv mafijaše prethodne vlasti, a i sadašnje, zatim kriminal, narkodilerizam, krađa dece itd. Posle ovoga, treba oterati iz sindikata i policije Đukića. On ne prati TV, niti čita štampu gde se insistira nа nošenje maski, on nije čuo da imamo do danas 1.274 umrlih i najmanje 133.029 zaraženih od korona virusa. Nije jasno dali sindikalac želi da se deca zaraze od najopasnije pandemije u zadnje vreme u celom svetu. Danas se i dr Predrag Kon u mnogome korigovao u odnosu na epidemije svinjskog gripa, a sindikat i još mnogih koji su protiv vakcina i nošenja maski, korigovaće svoj stav kada ih udari u glavu korona virus sa Vučićevim maljem..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.