U Kosovskoj Mitrovici mirno, uhapšeni Srbi danas pred sudijom 1Foto: EPA/Djordje Savic

Posle jučerašnjeg upada kosovskih specijalaca, hapšenja četvorice Srba i protesta zbog taksa Prištine od 100 odsto, osvanulo je mirno jutro na severu Kosova i Metohije, javlja RTS.

Kako RTS navodi, uhapšeni Srbi nalaze se u policijskoj stanici u Prištini i tokom dana će biti izvedeni pred sudiju u tom gradu.

Noć na severu Kosovske Mitrovice protekla je mirno, ali su meštani uznemireni zbog hapšenja Srba i upada jedinica ROSU na sever Kosmeta.

Dejan Vasić, advokat jednog od uhapšenih Dragiše Markovića, rekao je za RTS da su uhapšeni Srbi trenutno smešteni u stanici u Prištini.

Dodaje da će oni danas biti izvedeni pred sudiju u tom gradu, a u okviru istrage zbog, kako navodi kosovska policija, ubistva Olivera Ivanovića.

„Meni je to čudno jer se ubistvo dogodilo u Prištini. Mislim da bi u trebalo da se saslušaju u Mitrovici“, rekao je Vasić dodajući da još nema informaciju za šta su oni tačno osumnjičeni.

Prema njegovim rečima, a kako prenosi RTS, Dragiša Marković već je bio saslušan u februaru u okviru istrage o ubistvu Ivanovića.

„Već su dovoljno istražene sumnje. Nerazumno je da mu se ponovo ograničava kretanje“, ističe advokat Vasić.

Treće jutro na Kosovo i Metohiju nije stigla srpska štampa, a na rafovima prodavnica sve je manje srpske robe.

Zdravstvena situacija za sada je stabilna. Direktor Kliničnkog centra u Mitrovici Milan Ivanović ukazuje da kiseonika i lekova ima za sedam dana, te da će svim pacijentima biti ukazana zdravstvena zaštitita.

Ako blokada ne prestane, može da dođe do nestašice pojedinih lekova, navodi RTS.

Podsetimo, Specijalne jedinice kosovske policije ROSU upale su juče rano ujutru na sever Kosova i uhapsila četvoricu Srba. Tada su uhapšeni Dragiša Marković, Aleksandar Ćurić, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević.

Marković i Spasojević inače su pripadnici kosovske policije.

Nakon hapšenja, širom Kosova i Metohije Srbi su juče održali mirne proteste zbog uvođenja taksi od 100 odsto. Tom prilikom su poručili da žele ukidanje taksi ali da neće napustiti svoja ognjišta, navodi RTS.

Povodom aktuelne situacije na Kosovu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je imao vanredni sastanak sa svim ministrima iz Vlade, a pre toga i sa službama bezbednosti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Kosovskoj Mitrovici mirno, uhapšeni Srbi danas pred sudijom”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.