Kako saznajemo, negde oko ponoći između nedelje i ponedeljka, iz zgrade iznad Kasine u Velikom Gradištu, na ulicu je istrčala žena i od prolaznika tražila pomoć jer joj je suprug doživeo srčani udar. Nekoliko prolaznika koji su se tu zatekli popeli su se odmah sa njom u stan gde joj se suprug nalazio. Oni su odmah telefonom nazvali Dom zdravlja i policiju. Patrola gradištanske policije nakon dobijenog poziva hitno je reagovala i na lice mesta stigla je u roku od nekoliko minuta. Dvojica policajaca odmah su otrčali u stan gde se nalazio nesrećni Nebojša i pokušali da mu pruže prvu pomoć dok hitna ne stigne.

Međutim, iako je Dom zdravlja u Velikom Gradištu udaljen nepuni kilometar od mesta gde se odvijala drama, hitnoj pomoći je bilo potrebno više od deset minuta nakon poziva da stigne na lice mesta. U sanitetu koji je stigao nije bilo lekara, bili su samo vozač i jedna medicinska sestra i to bez opreme za reanimaciju, koja je, kako su očevici i ispričali, polako i nonšalantno izašla iz saniteta i otišla do stana u kome se nalazio nesrećni Nebojša. Vozač saniteta je ostao u vozilu.

U jednom trenutku iz zgrade izleteo je jedan od policajaca i zatražio od vozača nosila, a on mu je odgovorio da nema ko da ih iznese i da moraju oni sami da se organizuju ako su potrebna! Nakon desetak minuta posle toga, vozač je sanitetom otišao po lekara, ali je za Nebojšu već prekasno, jer je u međuvremenu od posledice infarkta preminuo.

Supruga podnosi tužbu?

Kako smo nezvanično saznali, supruga preminulog Nebojše podneće tužbu protiv Doma zdravlja Veliko Gradište. Jedan od prisutnih građana rekao je da ovo je velika sramota, dok je drugi dodao da njemu do Doma zdravlja peške treba da stigne manje od deset minuta, a da je hitnom vozilu trebalo više od deset minuta i da je ovo poražavajuće za Dom zdravlja i njihove radnike.