Vulin: Lokalizovani požari kod Nove Varoši i Priboja 1Foto: MUP

Požari na izuzetno nepristupačnom terenu, u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja su lokalizovani, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da je helikopterska jedinica, u 77 naleta izbacila oko 100 tona vode, a da ja na gašenju angažovan 121 vatrogasac-spasilac iz 19 gradova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

On je rekao da su angažovana i 42 vozila, za gašenje požara sa zemlje kao i četri helikoptera.

Vulin je rekao da je „na hiljade hektara šumskih gazdinstava, objekata, privatnih kuća, i meštana“ spaseno taktikom gašenja koji su osmislili Sektor MUP-a za vanredne situacije i Helikopterska jedinica.

„Nismo čekali da se po ovim vremenskim uslovima požar proširi, već smo pravovremeno reagovali i napali požar jakim snagama, i uspeli smo u tome. Život građana i njihova imovina naš je prioritet“, istakao je ministar Vulin.

Kako dodaje MUP u saopštenju, Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada, Prokuplja, Pančeva, Smedereva, Niša, Priboja, Šapca i Sremske Mitrovice ostaju na terenu radi kontrole požarišta i njihove potpune likvidacije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.