"Zajedno za vodu": Hitno reći šta se dešava sa vodom u Zrenjaninu 1Foto: MP / Zajedno za vodu (arhiva)

Građani Zrenjanina već godinama nemaju obezbeđenu zdravu pijaću vodu i dosadašnji napori za rešavanje ovog velikog problema nisu bili uspešni, kaže se u pismu i navodi da je aktuelna situacija u vezi sa snabdevanjem Zrenjaninaca zdravom pijaćim vodom potpuno konfuzna.

U pusmo se kaže: „Postrojenje za prečišćavanje vode je završeno, ali ne funkcioniše. I vi i predsednica Vlade Srbije ste u januaru, martu i aprilu ove godine obećavali brzo rešavanje ovog problema. Prošlo je više od tri i po godine od potpisivanja ugovora, a rešenja još uvek nema.“

Tražimo da, na osnovu člana 61. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicirate održavanje sednice Skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog rada a to je informacija o snabdevanju građana Zrenjanina pijaćom vodom. U interesu svih građana je inicijatiu pokrenete po hitnom postupku – kaže se u otvorenom pismu GI “Zajedno za vodu” koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska, Demokratska stranka Srbije, Pokret Dosta je, Vojvođanska partija, Socijaldemokratska stranka, Centar za za zaštitu potrošača “Begej“, UG “Naš grad naša stvar“.