Foto: FreeImages / Matthew Bowden

Tamo ga je dočekao Nenad Obradović, ispred firme Synertech koja stoji iza gradnje prečistača. Ovoga puta navedeno je da se završavaju svi građevinski radovi.

– Danas se završavaju svi dodatni građevinski radovi na prihvatnom bazenu, koji su bili kočnica u radu postrojenja, jer su onemogućavali puštanje sirove vode u sistem za prečišćavanje. Završavamo betoniranje izmena unutar bazena za prihvat vode iz bunara, dva do tri dana, potrebno je za sušenje betona i nakon toga počećemo sa instaliranjem cevovoda koji služe u samom startu za izdvajanje mulja od vode, a ne da se to dešava kasnije, kroz filtraciju. Po postavljanju cevi trebaće nam 24 časa za punjenje bazena, provere propusnosti betona i nakon toga sledi puštanje vode u samo postrojenje, u proces reverzne osmoze.

Rezervni delovi koje smo čekali od proizvođača iz Francuske biće 18. jula spremni za isporuku, znači 22. Ili 23. jula će i to biti kompletirano i nadam se da ćemo do kraja meseca moći da osposobimo kompletnu reverznu osmozu i u potpunosti, dakle 100 procenata, preuzmemo snabdevanje grada vodom, kazao je Obradović.

Krajem juna, pogon prečistača u Zrenjaninu obišla je premijerka Srbija Ana Brnabić, dok su prošlog petka, na poziv gradonačelnika, pogon obišli lokalni odbornici i predstavnici opozicije.

 

Povezani tekstovi