Anja Kisić nije rođaka ministarke, Kon kaže: Sin ima impresivnu biografiju 1foto (BETAPHOTO/AIR SERBIA/Igor Miljković/MO)

Član Kriznog štaba za borbu protiv zarazne bolesti kovid-19 Predrag Kon preksinoć je na televiziji Pink potvrdio pisanje Danasa o tome da je njegov sin u maju dobio visoku funkciju u Er Srbiji.

Slobodan Kon je rukovodilac interne revizije u nacionalnom avio-prevozniku.

Kon je ocenio da je biografija njegovog sina impresivna i da oseća da „treba da mu se izvini što mu se otac zove Predrag Kon“.

U istom tekstu koji smo objavili, naveli smo da u Er Srbiji radi i Anja Kisić, rođaka Darije Kisić Tepavčević, međutim, ministarka rada je demantovala da je sa njom u srodstvu.

U svetlu novih saznanja o ovom slučaju koje su dobili novinari našeg lista, a i nakon izjave ministarke, Danas kao odgovoran list izvinjava se gospođama Anji Kisić i Dariji Kisić Tepavčević.

Danas je pre objave teksta kontaktirao Er Srbiju s pitanjima u vezi angažmana Kona i Kisić, ali je kompanija odlučila da na ta pitanja ne odgovori. Pitanja su radi sigurnosti poslata na dve adrese, uključujući i neposrednog rukovodioca gospođe Kisić koji je, dakle, unapred znao da je u pripremi tekst o njegovoj saradnici, ali nije reagovao. Danas je informacije objavio nakon potvrde dva izvora, unutar i van Er Srbije.

Gostujući na Pinku, Predrag Kon je na pitanje o zaposlenju svog sina rekao da nije imao uticaja na njegovo zaposlenje.

„Njegova radna biografija apsolutno nema dodirnih tačaka sa mojom, niti je moj uticaj imao ikakve veze sa njegovom pozicijom. NJegova radna biografija je impresivna i on je kao kadar tražen od Agencije za zapošljavanje kad je prelazio u Er Srbiju. Pre toga je radio u renomiranoj firmi za reviziju Dilojt“.

Slobodan Kon je, kako je Danas i objavio, pre prelaska na rukovodeće mesto u Er Srbiji, nepunih godinu i po dana proveo u Dilojtu, gde je došao iz Vlade Srbije, a pre toga iz Ministarstva energetike. Diplomirao je na Megatrendu, a master dobio na Singidunumu.

„Prešao je šest ciklusa testiranja i intervjua, ono što bi mi kazali konkursna dokumentacija potpuno postoji. Dakle, nije izmišljotina, nego ta insinuacija je svinjarija. Nemam bolji izraz. To je prava svinjarija. Jer, žigosan je mlad čovek sa 38 godina potpuno bez potrebe, u usponu svoje radne karijere. Jednostavno, nemam reči“, rekao je Predrag Kon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari