Atanacković: Privreda ne može da stane, o organizaciji sutra na Socijalno-ekonomskom savetu 1Foto: Printscreen/ N1

Počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je da život u privredi ne može da stane a da će o načinu organizovanja poslovanja privrednici razgovaratiu sutra na Socijalno-ekonomskom savetu.

„Mnogo je različitih problema i predloga kako da uredemo odnose sa zaposlenima, jedino je jasno da svi oni koji mogu da organizuju rad od kuće to treba da urade“, rekao je Atanacković.

Dodao je da je u njegovoj firmi „Centar Boban“ organizovao posao tako da oni koji mogu da rade od kuće u firmu dolaze dva-tri puta nedeljno, a radniku koji je jedino dolazio autobusom na posao ustupljen je automobil firme kako ne bi dolazio u kontakt sa ljudima u autobusima.

„Bijemo bitku da za firmu nabavimo maske i imamo obećanje jedne apoteke za 50 komada, a imamo oko 60 radnika i trebalo bi nam bar tri maske dnevno“, rekao je Atanacković.

Istakao je da se za one firme koje su u najnepovoljnijoj situaciji i teško mogu da organizuju posao mora naći „neko rešenje“.

„Sve zavisi koliko će zbog zaraze trajati vanredno stanje, ali je već sada jasno da su troškovi, kako pojedinačno, a tako i na nivou društva već sada ogromni i da nema ništa od rasta bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto, biće dobro ako se ne sklizne u mninus“, rekao je Atanacković.

Dodao je da čak ni one firme koje budu u mogućnosti da bezbedno organizuju posao neće imati prihode koje su planirali, među njima su prevashodno pekare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari