CarGo: Štrajk glađu ukoliko se ne pronađe rešenje će otpočeti oni koji vode udruženje 1Foto: Dušan Leonovski

Više od 1.000 članova Udruženja građana “CarGo” održalo je danas sastanak na kojem je Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo”, pozvao da CarGo zajednički odgovori humanošću na protest taksista i maltretiranje građana.

Vučić je još jednom pozvao sve članove Udruženja da ne započinju štrajk glađu i rekao da niko iz ovog udruženjaneće nauditi sebi, već će, ukoliko ne bude drugog rešenja, oni koji vode Udruženje štrajkovati glađu umesto članova, tečeno je u saopštenju.

„Znam kako se osećate kada čujete da Nenad Popović, koji je doveo Yandex, udara po našem Udruženju, a Yandex iznosi novac iz zemlje. Znam koliko ste hrabri i koliko snage imate, jer ste sve to izdržali. Međutiim, mi imamo važniju misiju ispred sebe“, rekao je Vučić.

Udruženju „CarGo“ javio se Radovan Samadržić iz Smedereva, koji boluje od cerebralne paralize i od rođenja je u kolicima da mu je neophodno još milion dinara za njegova nova kolica sa mikrokomandama, koja bi mu, po prvi put, omogućila da se kreće, da živi, poput svih drugih.

CarGo u humanitarnoj akciji: Milion za Radovana

Vučić je razgovarao sa Radovanom Samardžićem i obećao da će „sakupiti milion dinara za njegovo kretanje“ i nabaviti neophodna kolica.

Vučić je naglasio da se taksisti ponašaju kao kartel,  ali je poručio da živimo u Beogradu, a ne u Medeljinu i slobode izbora, bolje usluge, nižih cena, a da su taksisti najavili štrajk protiv Beograda i protiv svakoga ko želi da u njemu bilo šta promeni i poboljša.

„Postoji taksi kartrel, oni se čak i ponašaju kao kartel – prete, ucenjuju i nasilni su, a da u Beogradu moraju da postoje i red, i zakon, i konkurencija i bolja usluga, i moraju da se plaćaju porezi. Smetamo im jer pokazujemo da je moguće raditi i bez subvencija za automobile, i po nižim cenama, bolje, i bez reprograma za nagomilani, neplaćeni porez“, kazao je Vučić.

CarGo pozvao taksiste da im se priključe

Vučić naglašava da CarGo ne želi rat sa taksistima, već da žele moderniju i humaniju Srbiju, zbog čega je pozvao taksiste da se “otrgnu iz kandži taksti kartela” i uključe u akciju prikupljanja sredstava, zbog čega je CarGo obezbedio kutije za donacije koje poklanja taksistima.

„Ovo nije rat CarGo protiv taksista, već protiv manjine koja je stvorila kartel i zloupotrebljava tihu većinu onih koji pošteno rade svoj posao. Većinu danas pozivamo da nam se priključi. Da učestvuje, za početak u našim humanitarnim akcijama. Da zajedno skupimo novac i za Radovana, i za sve ostale.“

Dejan Matić: Podrška za CarGo

Na kraju skupa prisutnima se obratio i Dejan Matić, naš proslavljeni pevač, koji je podržao CarGo jer kako kaže, koristi CarGo od samih početaka, kada je bilo dvadeset automobila, ali da je CarGo bio i ostao „na pravom mestu u pravo vreme“.

„Beograd je širok grad i da ima mesta za sve koji bi da rade, a kvalitet i profesionalizam uvek isplivaju. Ovo je jedna pismena i profesionalna opcija i želim vam da dugo trajete“, zaključio je Dejan Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari