Čekaju li skoro polovinu radnika u kragujevačkom vodovodu otkazi? 1Kragujevac Foto: Beta/Miloš Miškov

U kragujevačkom Javno komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija, prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi bez posla moglo da ostane više od 200 od ukupno 518 zaposlenih.

Osnivač preduzeća, grad Kragujevac, navodno je nezadovoljan poslovanjem, odnosno gubicima Vodovoda“, te rešenje vidi u otpuštanju radnika.

U sindikatima Vodovoda juče za naš list kažu da su i oni nezvanično čuli da se planira otpušatanje čak 240 zaposlenih, ali da im još uvek nije dostavljen nikakav dokument o tome.

– Ne znamo kako su i na osnovu koje metodologije u gradskoj upravi, ako su informacije koje dolaze do nas tačne, sračunali da u „Vodovodu“ postoji višak od čak 240 radnika. Mi u sindikatima odgovorno tvrdimo da u preduzeću ne samo da nema prekobrojnih, nego da ima manjka radnika. Isti stav, koliko nam je poznato, imaju i svi naši rukovodioci. Vodovod je svojevremeno ostao bez više od 200 zaposlenih. Ukoliko ih, u međuvremenu, bude otpušteno još toliko, vodosnabdevanje u Kragujevcu će biti najozbiljnije ugroženo – ističu predstavnici zaposlenih za naš list.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Čekaju li skoro polovinu radnika u kragujevačkom vodovodu otkazi?”

  1. Godinama plaćamo duplo veću količinu vode u odnosu na utrošenu, instalacije dotrajale, curi na sve strane, kao da su potrošači krivi za to. 100 radnika za teren i 50 u kancelariji, ostalo je sve višak, zapošljavano preko partijske linije.

    • Kao i u raspadu drzavne imovine stoji odgovorna politika koja Mora da se revansira svojim clanovima (vlasnici raznih agencija)koji zeljno ocekuju zaradu.Sve Sto ti treba nesmes da privatizujes jer sutra ces placati mnogo vise.Zrenjanin je primer lose privatizacije(ostali Bez pijace vode).I u Evropi su vrlo brzo vodovodi vracani u drzavno vlasnistvo.Kragujevacki vodovod ima bogatu imovine I vrlo interasntnu za cerupanje.Cena usluga je najveci problem,za usluge narod duguje preko milijardu dinara,zato u jkp vodovod imaju gradjevinsku operativu koja nadomestuje gubitke kroz investicije gradjevinske..Cuvas mir socijalni,ok onda dajte posao gradjevincima vodovoda. DVA visoka cinovnika u jkp juce zaposlili stim da ovaj drugi treba da prima platu a Nikoga ne vidja. a hoce da otpuste radnike.Onaj je hit u opstini Sto prodavao sladoled a sada ekspert precrtava I licitira imenima,pomaze mu tehnicar alhemicar.

  2. Zaposlice posle preko agencija i svojim ortacima gurati ogromnu lovu, a radnike zlostavljati.

  3. Sve je to Verko „nagurao“ u JKP Vodovod, prilikom raznih transformacije lokalnih JKP. Mnogo administracije, izmišljenih obezbeđenja na uplatnim mestima. Treba sagledati objektivno potrebe…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.