Deo frilensera navodi da dogovor Udruženja radnika na internetu sa Vladom nije legitiman 1Foto: EPA/ DAVID CHANG

Deo frilensera koji su nezadovoljni usvojenim izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, okupljeni u udruženje pod imenom Internet radnici Srbije (IRS) saopštili su danas da dogovor predstavnika Udruženja radnika na internetu (URI) sa Vladom za rešavanje problema oporezivanja tog sektora „nije legitiman“.

U saopštenju se navodi da „IRS, koji je osnovan 27. aprila, čine aktivisti koji su mesecima protestovali, kampovali i borili se za pravedno rešenje i otpis navodnih dugovanja svih internet radnika, kao i za definisanje prihvatljivog modela oporezivanja u budućnosti“.

IRS navodi da su predstavnici URI postigli dogovor s Vladom „koji predstavlja rešenje samo za jedan deo internet radnika i koji prospektivno ne rešava pravni status ove zajednice ljudi“.

„Ono što delegitimiše sporazum URI-ja i Vlade je deficit transparentnosti, odluka je doneta bez konsultacije sa članovima udruženja, i nedovoljna reprezentativnost članstva, odluka je doneta pred ne više od dvadesetak od ukupno 2.200 članova koliko je u tom trenutku brojalo udruženje“, navodi se u saopštenju.

IRS navodi da će „nastaviti pravnu i medijsku borbu i ulične akcije“, sa ciljem da „svoju borbu intenziviraju kao saradnju sa svim onim građanskim pokretima i inicijativama koje gravitiraju oko sličnih vrednosti i ciljeva“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Deo frilensera navodi da dogovor Udruženja radnika na internetu sa Vladom nije legitiman”

  1. Podrska za frilensere, nemojte im dati ni zrno, preselite svoj posao u susedne zemlje. Nisu zasluzili da im pomazete sa unosom preko milijardu deviza cime podizete BDP za 2%. Oni se time hvale a vas globe haracem.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.