DSS: Zrenjaninska obilaznica mehur od sapunice 1Foto: Grad Zrenjanin/ otvaranje radova na obilaznici u oktobru

Pet nadelja od kako je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović posetila Zrenjanin i najavila nastavak radova na obilaznici, nema ni mašina ni radnika, nema ništa od najavljenih radova upozorava u svom saopštenju Gradski odbor DSS Zrenjanin.

Oni su podsetili i da je ministarka tom prilikom posetila i „novootvoreno“ brodogradilište, koje je zapravo privatizovano u februaru a u avgustu porinulo prvi brod.

DSS smatra da je reč o propagadnim aktivnostima, gde se građanima obećavaju „kule i gradovi“.

„Sve je nestalo kao mehur od sapunice. Još jedna uvreda za inteligenciju građana, u režiji napadno hvalisave vlasti. Cilj je postignut, preko kontrolisanih medija još jednom je puštena lažna slika da se, zahvaljujući ovoj vlasti, u Srbiji gradi kao nikada do sada.

Do proleća se niko neće sećati da je krajem oktobra počela gradnja dela obilaznice, pa će ministarka još jednom u aprilu najaviti početak radova. Više od ovih samohvalisavih priča, prava slika o napretku Srbije je podatak da je u poslednjih šest godina iz zemlje iselilo 598.000 njenih građana“ – navodi u ime GO DSS Zrenjanin Borislav Gađanski.

On podseća da više od deset godina nije urađen nijedan novi metar ove neophodne saobraćajnice, i sa ponosom ističe da je DSS najviše doprinela njenoj izgradnji, a reč je o deonici od 7,1 kilometara. Obilaznica bi, tvrde u DSS, bila odavno završena da su blagovremeno rešeni imovinsko-pravni odnosi na projektovanoj trasi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari