Epidemija i(li) promena direktora "Šumadija sajma" odlažu Sajam poljoprivrede 1Šumadija sajam Foto: printscreen

Ovogodišnji Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu definitivno, preneli su danas lokalni mediji bliski Srpskoj naprednoj stranci i gradskoj vlasti, neće početi u četvrtak, 3. septembra, kako je ranije najavljeno, već će biti odložen.

Moguće za kraj septembra, ili početak oktobra, u zavisnosti od epidemiološke situacije, koja je, zvanično, razlog za pomeranje početka najveće i najznačajnije jesenje smotre agrara u Srbiji.

U Kragujevcu je, naime, i dalje na snazi odluka lokalnog Kriznog štaba o vanrednoj situaciji u gradu, zbog epidemije kovida 19, koju već odavno, inače i uzgred, niko i ne poštuje, a još manje kontroliše, dok je u hali Gradskog sajmišta i dalje smeštena kovid bolnica, koja nikada nije ni počela sa radom.

Pored zvaničnog obrazloženja za odlaganje ovogodišnjeg Šumadijskog sajma poljorivrede (epidemija kovida 19), koji je i najznačajnija sajmska manifestacija kragujevačkog Gradskog sajmišta „Šumadija sajam“, kao razlog za odlaganje te manifesatcije, opet u medijima bliskim gradskoj vlasti, navode se i moguće kadrovske promene na čelu „Šumadija sajma“.

Prema tim informacijama, novoformirana gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem Luftikom, navodno planira da smeni direktora „Šumadije sajma“ Zorana Nedeljkovića i da na njegovo mesto dovede nekog drugog.

Kako god, Šumadijski sajam poljoprivrede je odložen, a razmišlja se i o njegovom spajanju sa Sajmom lova, ribolova i lovnog turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari