Foto: Wikipedia

Planirano je da se letovi za Ženevu, drugu destinaciju Er Srbije u Švajcarskoj pored Ciriha, obavljaju erbasom A319 sa 144 sedišta, četvrtkom i nedeljom.

„Kao globalni centar finansija i diplomatije, Ženeva je sedište više od 200 međunarodnih organizacija i poznata je po istoimenom alpskom jezeru, najvećem u Evropskoj uniji što je čini atraktivnom destinacijom. Od 25. marta 2018. godine, kada uvodi letove za Ženevu, Er Srbija će značajno povećati broj letova za Cirih, sa četrnaest na sedamnaest nedeljno“, navodi se u saopštenju Er Srbije.

U okviru sezonske promene reda letenja, Er Srbija će od 19. maja za Prag uvesti pet letova nedeljno erbasom A319, umesto dosadašnjih deset letova nedeljno avionom ATR-72. Tom promenom avio-kompanija će povećati kapacitete za prevoz putnika na nedeljnom nivou, a gostima pružiti veći komfor.

Da bi bolje odgovorila na potražnju, Er Srbija će takođe izmeniti broj letova za Njujork. U periodu od 5. februara do 19. marta 2018. godine predviđena su dva leta nedeljno umesto dosadašnja tri. Usluga će potom, tokom glavne sezone, biti pojačana sa pet na šest letova nedeljno, u periodu između 18. juna i 16. septembra 2018. godine.

„Ženeva je, svojim značajem i izuzetnim nasleđem, ojačala našu mrežu kratkolinijskih letova u Evropi što je deo našeg poslovnog plana. Uvođenjem leta do još jednog švajcarskog grada, povećaćemo povezanost između dve zemlje, daćemo doprinos razvoju trgovine i turizma, a ujedno ćemo se približiti našoj zajednici koja broji oko 30.000 Srba, koji žive u okolnim švajcarskim kantonima i francuskim okruzima. Tu novost će pratiti i izmene na našim letovima za Cirih, Prag i Njujork, koje su osmišljene tako da optimizuju poslovne rezultate, ali i da obezbede da Er Srbija nastavi da zadovoljava potražnju na tržištu“, izjavio je Veljko Ristić, direktor za komercijalu Er Srbije.