Francuski novinari promovišu Zlatibor 1Foto: TO Zlatibor

U cilju promovisanja Zlatibora na francuskom tržištu, tu planinu je u utorak posetila grupa novinara iz Francuske, čiji domaćin je bila Turistička organizacija Zlatibor.

Ta organizacija je saopštila da su novinari redakcija „Tour Mag“, „Quotidien du tourisme“, Magazine „Proces Alimentaire“, Magazine „Prestige et Sante“, Magazine „La Provence“ i Magazine „Monde à Valeurs actuelle“ Rubrique Art de vivre de voyage“ biravili na Zlatiboru u okviru projekta „Prezentacija turističkih potencijala Beograda, Topole i Zlatibora“ koje organizuje udruženje „Ja volim Francusku“, uz podršku Ministarstva turizma Srbije.

Za njih su, u TO Zlatibor, prijem organizovali Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Vladimir Živanović, direkltor TO Zlatibor, i Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor. Novinari su, navodi se u saopštenju, pokazali veliko interesovanje za Zlatibor i njegove potencijale, a posebnu pažnju im je privukao projekt panoramske žičare- gonodle, čija gradnja je pri kraju i za koju je opremu isporučila francuska kompanija Pomagalski, koja nadzire njenu montažu.

Gosti su probali zlatiborske specijalitete, a potom su, tokom dvočasovnog organizovanog razgledanja Zlatibora, uz podsećanje na 125 godina organizovanog turizma na našoj planini, obišli centar Zlatibora, sportske terene, Dino park i Avantura park, početnu stanicu buduće gondole, pijacu i druge lokalitete.

Poseta Zlatiboru i ostalim destinacijama u Srbiji je realizovana, kako se navodi, nakon uspešne međunarodne konferencije “Prezentovanje turističkih proizvoda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu”, koja je održana u Beogradu 20. aprila prošle godine, u prisustvu velikog broja uticajnih francuskih turoperatora i medija. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari