Građevinske firme iz Srbije na sajmu u Moskvi 1Foto:PKS logo

Proizvođači građevinske opreme i materijala iz Srbije učestvuju na najvećem regionalnom sajmu građevinarstva i prateće industrije „Mosbild“ koji se održava od 2. do 5. aprila u Moskvi, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS), kako se navodi, tradicionalno organizuju predstavlјanje proizvodnih programa srpskih kompanija.

Ove godine proizvodni i izvozni potencijal na sajmu u Moskvi predstavljaju Milan Blagojević MBS Smederevo, Weiss light Beograd, Korali Kraljevo, Modulor Beograd, Abl Production Čačak, Trgo-produkt Inđija.

„Peći Milan Blagojević MBS i Trgo-produkt Inđija već greju prostore, stanove i vikendice ruskih potrošača, a novi poslovni izazovi i zahtevi kupaca i ove godine su motiv i cilj učešća na sajmu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je izgradnja poslovnih prostora i stambenih objekata posebno intenzivna u Moskvi i da su čelični i stakleni fasadni paneli i sistemi koje proizvodi kompanija Modulor veoma tražen proizvod.

PKS je podsetila da bilateralnu privrednu saradnju Srbije i Rusije karakteriše bescarinski plasman proizvoda na osnovu jedinstvenog preferencijalnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje i startna cenovna, konkurentna prednost domaćih srpskih proizvoda – u odnosu na druge, uvozne.

Rusija je treći trgovinski partner Srbije, a ukupna bilateralna trgovinska razmena u 2018. godini dostigla je oko tri milijarde dolara uz rast od 18,5 odsto, od čega je preko milijardu dolara izvoz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari