Granični prelaz na Aerodromu "Кonstantin Veliki" u Nišu od danas ponovo radi 1Foto: Sajt aerodroma Konstantin Veliki

Granični prelaz na Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu od danas ponovo radi, što je omogućilo ponovno uspostavljanje redovnog avio saobraćaja, a prva posle proglašenja pandemije je krenula kompanija Wizz Air i to letom za Dortmund, saopštilo je Privredno društvo Aerodromi Srbije.

Podseća se da će svi putnici morati da se ponašaju i imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnule države ka kojima se obavlja saobraćaj.

Svi dolazeći putnici, odlukom Vlade Srbije, od danas ulaze na srpsku teritoriju bez upotrebe PCR testa i obavezne samoizolacije, uz poštovanje svih propisanih mera.

Na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja i niškog Instituta za javno zdravlje, aerodromi su preduzeli sve potrebne mere zaštite, kako bi putnici i zaposleni na aerodromu ostali bezbedni tokom boravka i rada.

Putnici se mole da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodromu, da na aerodrom ne dolaze bez zaštitne maske i da prate uputstva koja su istaknuta u terminalnoj zgradi i koja će dobijati od osoblja aerodroma.

Očekuje se da se u toku juna nastavi sa postepenom normalizacijom saobraćaja sa aerdoroma Konstatin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu i da i ostale avio kompanije obnove saobraćaj u skladu sa svojim procenama i odlukama.

Aerodromi Srbije će, kao i do sada, obaveštavati javnost o novostima vezanim za ponovno uspostavljanje redovnog putničkog avio saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari