Karići hoće hotel u centru Vranja? 1

Pred Privrednim sudom u Leskovcu za 20. februar zakazano je ročište na kome će biti otvoren predstečajni postupak za Privredno društvo za ugostiteljstvo turizam u usluge Vranje, koje se od 2011. godine nalazi u vlasništvu države.

– Kada prođemo kroz proces sređivanja svih dokumenata od finansijskog stanja do popisa imovine oglasićemo javnu prodaju imovine ovog preduzeća čiji je najvažniji segment svakako objekat hotela u centru Vranja – izjavio je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije.

On precizira da će se uraditi i procena koji bi model prodaje bio najbolji, da li da to bude prodaja pravnog lica ili imovinskih celina, što će ponajviše zavisiti od zainteresovanosti potencijalnih novih vlasnika. Za Stevanovića je nerealno da svi objekti u vlasništvu nekadašnjeg ugostiteljskog preduzeća budu prodati u paketu, ali svakako da će potencijalnim kupcima biti ponuđeni najbolji uslovi.

Pored hotela, u vlasništvu ovog preduzeća je i motel, gde su trenutno smeštene izbeglice iz Sirije, kao i više devastiranih objekata u Vranju i Vranjskoj Banji. Hotel poseduje i veliki parking plac u sklopu zgrade, kao i letnju baštu i nekoliko sala za prijem i do 400 gostiju, sa 250 ležajeva. Olakšavajuća je okolnost za nove kupce što je prošle godine svim radnicima koji su bili zapošljeni u preduzeću isplaćena sredstva iz socijalnog programa što potencijalnom kupcu otvara vrata za zapošljavanje novih lica. Od 2002. godine u više navrata posredstvo Agencije za privatizaciju pokušana je u više navrata prodaja imovine ali zainteresovanih kupaca nije bilo.

Nezvanično u Vranju se poslednjih dana može čuti da postoji zainteresovanost Kompanije Braća Karić za kupovinu hotela u centru grada, ali tu informaciju niko nije ni demantovao, ali ni zvanično potvrdio. Osim manjih hostela, u Vranju ne postoji objekat koji odjednom može da primi veći broj gostiju na prenoćište i ishranu, od kada je hotel Vranje zatvoren zbog velikih dugova maja 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari