Kinezi u Zrenjaninu grade proizvodne pogone na površini od oko 200 fudbalskih terena 1arhiva Foto: FoNet/ Kabinet predsednika

U industrijskoj zoni „Jugoistok“ u Zrenjaninu, na površini od sto hektara, u toku realizacija višefazne gradnje proizvodnog kompleksa kompanije „Linglong Tajr“ u kome će se prema planu godišnje proizvoditi više od 13 miliona guma za vozila.

Reč je o površini koju zauzima oko 200 fudbalskih igrališta i koja je veća od pojedinih zrenjaninskih naselja, podaci su Grada Zrenjanina.

„Linglong Tajr“ u kompleks za proizvodnju pneumatika investira skoro milijardu dolara i to je najveća direktna strana investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu ikada.

Investitor „Linglong Internešnel Jurop“ Zrenjanin odredio je za izvođače radova kineske kompanije „China Energy Engineering Group“ (CEEC) i „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC), koje su angažovale i brojne podizvođače iz Srbije, uključujući i zrenjaninske, a za projektanta beogradsku firmu „Mašinoprojekt Kopring“.

U prvoj fazi podižu se tri ulazne kapije, dve trafostanice i mreža lokalnih električnih vodova, a istovremeno, u sklopu druge faze, izvode se radovi na izgradnji četvorospratne upravne i poslovne zgrade za istraživanje i razvoj, centra za rekreaciju zaposlenih i restorana, rezervoara i pumpne stanice za hidrantsku mrežu, kao i 608 parking mesta.

Rok za završetak svih radova u prve dve faze je 1. septembar 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari