Linglong: Ne obustavljamo radove na gradilištu u Zrenjaninu, uskoro novi izvođač i ubrzana izgradnja fabrike guma 1Foto: M.P./Danas

Raskinut je ugovor sa kompanijom CEEC TEPC zbog kršenja ugovora, a uskoro sledi potpisivanje ugovora sa novim izvođačem, saopštio je Linglong Zrenjanin.

Povodom objava medija o obustavi radova na izgradnji fabrike, kompanija Linglong poslala je saopštenje u kom kaže da radovi nisu, niti će biti obustavljeni.

„Naime, China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co., Ltd, Ogranak, Beograd (u daljem tekstu “CEEC TEPC”), jedan od naših izvođača radova, imao je poteškoća sa angažovanjem dovoljne radne snage radi realizacije ugovora potpisanih sa nama, a pored toga je po više osnova prekršio odredbe ugovora. Sve to je dovelo do nemogućnosti završetka ugovorenih radova u dogovorenim rokovima i rezultiralo ozbiljnim kašnjenjima i negativnim uticajem na naše poslovanje“, kažu iz ove kompanije.

Kako bi osigurali da završetak projekta bude kada je i planiran, dodaju da, nisu imali drugi izbor nego da sa kompanijom CEEC TEPC raskinu deo ugovora i da angažuju nove izvođače za završetak radova u planiranom vremenskom okviru.

„Drugi glavni izvođači radova, CCCC i CRBC, kao i podizvođači, i dalje kontinuirano i predano rade na izgradnji projekta. Potpisivanje ugovora i primopredaja radova sa novim izvođačem su u toku, i oni će se vrlo brzo priključiti radovima na gradilištu. Naš projekat u Srbiji predstavlja jedan od značajnih koraka u realizaciji naše globalne strategije “7+5”, a početak proizvodnje naše fabrike donosi brojne benefite, kako kompaniji Linglong, tako i stejkholderima. Zajedno sa već postojećim i novim izvođačima ubrzaćemo izgradnju fabrike i u bliskoj budućnosti pokrenuti proizvodnju”, kaže se saopštenju koje je potpisao Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari