Knežević: Odnosi Crne Gore i Srbije bili su bolji kada je na vlasti bio Tadić 1Foto: Wikipedia

Knežević je rekao da su odnosi Crne Gore i Srbije bili bolji kada je na vlasti bio Tadić.

„Odnosi Tadića i Đukanovića bili su jako zategnuti, iako sam ja bio dobar sa Tadićem i imao dobru relaciju sa DS od samog osnivanja. Onda je Tadić umislio da Đukanović hoće da ga ubije. Tako je poremećena i politička i bilo kakva druga saradnja između Srbije i Crne Gore. Ja sam dodatno bio meta jer su, pošto sam prodao dve banke i jednu osiguravajući kuću, govorili da sam izneo pare iz Srbije i odneo ih Đukanoviću. Zamerali su mi što sam podržao referendum u Crnoj Gori i što sam promovisao Crnu Goru za članstvo u NATO“, istakao je Knežević.

U Crnoj Gori raspisana je poternica za odbeglim Kneževićem kojeg pravosudni orgtani terete za utaju poreza i pranje novca. Na pitanje kada je odlučio da okrene leđa Đukanoviću, šta je bila kap koja je prelila čašu, Knežević je rekao da je to bio političko-mafijaški atak koji je počeo hapšenjem njegovih saradnika i upadom u Atlas banku i IBM banku, što je sprovedeno uz Đukanovićevu saglasnost.

Odlučio je da me proglasi za kriminalca i uhapsi da bi se domogao imovine Atlas Grupe koju smo stvarali 30 godina. Puklo je kada je Đukanović odlučio da pokrene svoju hobotnicu i preko Specijalnog tužioca, Privrednog suda i Centralne banke pokuša da uništi Atlas Grupu, mene zatvori, a on i njegova familija preko lokalnih firmi sve preuzmu. Reč je o imovini vrednoj najmanje pola milijarde evra. Knežević je rekao da susret sa Đukanovićem više nije moguć.

„Sve je otišlo toliko daleko da je nemoguća bilo kakva komunikacija. Ja je ne želim, moj jedini cilj je da svi znaju ko je u stvari Đukanović, čime se služi da bi opstao na vlasti i gomilao moć. Kupovao je svake izbore tako što je reketirao privrednike. Ništa mi nije preče nego da se sazna puna istina o njemu i kriminalnoj kliki oko njega koja celu Crnu Goru doživljava kao svoj posed i smatra da ima pravo na sve što im se svidi“, rekao je Knežević.