Ko nije produžio ličnu kartu nema prava na 100 evra 1Foto: Pixabay/Kapa65

Građani koji na dan 24. aprila ove godine nisu imali važeću ličnu kartu ne ispunjavaju uslove da se prijave za pomoć države u iznosu od 100 evra i to je razlog zašto se nekima poslednjih dana prilikom prijave pojavljuje natpis da su ukucali nepostojeće podatke.

Naime, kako se navodi u uredbi, na ovu vrstu pomoći nemaju pravo oni kojima je istekla lična karta pre vanrednog stanja, a nisu je produžili na vreme.

Sagovornici Danasa iz vlade podsećaju da po zakonima svaki građanin treba da podnese zahtev za novom ličnom kartom najkasnije 15 dana pre isteka važenja, ali da očigledno mnogi to ne poštuju.

Izuzetak je napravljen samo za one kojima je lična karta istekla tokom vanrednog stanja, jer tada nije bilo moguće izvaditi novu.

„Prilikom pravljenja evidencije o dodeli pomoći, presek je napravljen 24. aprila, te pravo da se prijave imaju samo oni koji su tada imali važeću ličnu kartu ili im je istekla tokom vanrednog stanja. Oni kojima je istekla pre 15. marta, a nisu je produžili na vreme, ne mogu da se prijave za 100 evra“, objašnjavaju sagovornici Danasa iz vlade.

Poslednjih nekoliko dana list Danas je dobio više primedbi građana da ne mogu da se prijave za pomoć od 100 evra.

Podsetimo, do ovog trenutka prijavilo se više od četiri miliona građana, a po automatizmu pomoć je isplaćena svim penzionerima i korisnicima socijalne pomoći.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

27 reagovanja na “Ko nije produžio ličnu kartu nema prava na 100 evra”

  1. Nije tačno da su novčana sredstva po automatizmu uplaćena svim penzionerima, ne informišite narod pogrešno.

  2. Lična karta mi je istekla 20.4, a novu sam podigla 20.5 i uprkos tome se javlja problem nepostojećih podataka. Kome se obratiti?

    • Nije mi jasno dali neko može da mi odgovori moja majka je stara osoba i nije mogla da obnovi novu licnu kartu jer slabo se krece i nije mogla da uzme 100 eura a za glasanje je važeca kada su obilazili nepokretne osobe i glasala a sada ta ista ne važi a pretpostavljam da ce za ove izbore opet biti važeća, diskriminacija na nivou

  3. Osim ako je reč o kolegama kriminalcima, kojima se kolege iz sns umiljavaju. Trebaće neko da im čuva leđa kad doďu u zatvor.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.