Kragujevac nema dovoljno inženjera za potrebe Simensa 1Foto: Wikipedia

Predstavnici kompanije Simens posetili su juče Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, gde su sa rukovodstvom i profesorima razgovarali o mogućnostima saradnje u domenu pružanja ekspertskih usluga i planiranog zapošljavanja oko stotinu mladih inženjera.

– Simens planira da u naredne dve godine proširi postojeće kapacitete doskorašnje kompanije „Milanović inženjering“, tako da će postojati potreba za najmanje stotinu inženjera različitih užih kompetencija – saopšteno je, između ostalog, sa Fakulteta inženjerskih nauka uoči susreta sa predstavnicima Simensa.

Dekan Dobrica Milovanović je posle sastanka rekao da Simens želi da FIN bude najveći izvor kadrova koji su joj potrebni, ali da se on boji da taj fakultet neće moći da joj ponudi dovoljan broj inženjera. Zbog toga je pozvao srednjoškolce da se već u junu u što većem broju upisuju na FIN.

– Razgovarali smo i o tome šta naš fakultet, osim kadrova, može da im ponudi. Predstavili smo im mogućnosti naših profesora i saradnika u oblastima koje su im interesantne, i kojima ovde planiraju da se bave. Izrazili su želju da naše nastavne planove i programe prilagodimo njihovim potrebama – kazao je Milovanović, napominjući da je Simensu ponuđen i odgovarajući prostor na FIN-u za formiranje i razvoj zajedničkih laboratorija. Takvo interesovanje za uspostavljanje saradnje sa Fakultetom inženjerskih nauka, prema Milovanovićevim rečima, do sada nije pokazala nijedna inostrana kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari