Kupcima odgovara neposredna pogodba 1Foto: Miroslava Pudar

Poslednja prodaja fabrike lekova Jugoremedija proglašena je neuspešnom, potvrdio je za Danas stečajni upravnik Radovan Savić.

Prema njegovim rečima, niko od potencijalnih kupaca nije do 5. decembra otkupio potrebnu dokumentaciju niti uplatio depozit. Zbog svega se prodaja javnim nadmetanjem, zakazana za 11. decembar, obustavlja.

– Proteklog meseca imali smo prodaju neposrednom pogodbom. Pojavila su se tri kupca, uplatili su depozit i otkupili konkursnu dokumentaciju, ali zbog pritužbi nekih poverilaca postupajući sudija odložio je prodaju neposrednom pogodbom i zakazao novu prodaju za decembar putem javnog nadmetanja. Sada se nije javio niko. Očigledno da će sledeća prodaja morati da bude na drugačiji način – komentariše Savić.

Od kada je otišla u stečaj, decembra 2012. godine, Jugoremedija se šest puta prodavala neposrednom pogodbom i nijednom nije bilo kupaca, upozoravaju iz Odbora poverilaca ove fabrike.

– Prvi put kada je oglašena podaja javnim nadmetanjem u novembru ove godine, kupci su se javili. Očigledno da je to jedini način da se fabrika proda i zato tražimo, kao članovi Odbora poverilaca, da se raspiše prodaja na ovaj način – kaže Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari