Lažne diplome kroje sudbinu privrednika 1

Pre tri nedelje i posle dvanaest dana dana štrajka glađu pušten sam iz nezakonito određenog pritvora, gde sam dospeo jer zbog bolesti nisam mogao da prisustvujem jednom od sudskih ročišta, izjavio je juče bivši većinski vlasnik ATP Vojvodine Ilija Dević u pisanom obraćanju javnosti.

– Osnovni razlog za odluku suda o pritvoru su visoki odštetni zahtevi koje imam zbog toga što Grad Novi Sad nije ispunio svoj deo ugovora, nakon čega je preduzeće u kome sam bio većinski vlasnik ATP“Vojvodina“ otišlo u stečaj. Radi se o više desetina miliona evra što je dovoljno da se predmet kome se već dosta zna premesti iz svere prava u politički vrh. Sada o njemu odlučuje vlast, a ne samo sudije koje su samo produžena ruka. Tako se dogodilo da lekarsko uverenje dobijeno od profesora gastroenterologije iz Kliničkog centra Srbije ospori penzionisani lekar sudske medecine Branimir Aleksandrić – tvrdi Dević.

Dodaje da je to postupajućoj sutkinji poslužilo da inicijativu prepusti tužiocu, a on je podnošenjem zahteva za pritvor loptu prebacio u KV veće Višeg suda.

– U sudskim i advokatskim krugovima poznato je da krivično odeljenje Višeg suda čine sudije nedavno prebačene iz parnica Osnovnih sudova. Krug nezakonitih i presrazmerno represivnih odluka zatvorila je Apelacija. Reagovanje javnosti, struke, čak i EU, ali i mojih dvanaest dana štrajka glađu naterali su sud ili vlast da potraže izlaz iz te situacije. Našli su ga u određivanju jemstva kome sam se ja protivio, jer ne znam šta je to trebalo da garantuje, ali ga je prihvatila moja porodica strepeći za zdravstvene posledice – navodi Dević.

On podseća da je kapital sticao više od četrdeset godina u staroj Jugoslaviji, državi gde su se znala pravila igre i gde je bio među pet najjačih preduzetnika u maloj privredi.

– Nisam novac doneo sa poreskih rajskih ostrva, nisam ga sticao privilegijama niti političkim poznanstvima, a nikada nisam ni u žargonu bio izjednačen sa tajkunima ili ratnim profiterima. I pored toga doživeo sam da mi kapital otima država čiji sam budžet decenijama punio, u kojoj sam zaposlio više od 500 ljudi i gde sam razvijao poslovni plan za novih 1.200 radnih mesta. Da bi se zaštitili političari koji su prouzrokovali štetu i pokušali da preko „Credit Agricole banke“ otetu imovinu poklone svojim političkim prijateljima, organizuje se čitava hajka koja obuhvata i montirane sudske postupke. U njih su uključeni veštaci sa sumnjivim diplomama poput Mirjane Labović, tužioci postavljeni sa tačno određenim nalogom dobijenim direktno iz vrha vlasti a hapšenje i navodne dokaze obezbeđuje policija kojom rukovodi ministar o čijem regularnom obrazovanju ovih dana bruje mediji – navodi Dević. E. D.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Lažne diplome kroje sudbinu privrednika”

  1. Sve tacno, bio sam poslovni saradnik Gdina Devica, uvek prihvatao sugestije koje su doprinele bolhem poslovanju. Koliko znam uvek je nekome bio trn u oku jer nije pripadao ni jednoj politickoj stranci, a mnogi bi voleli da su mogli da se nakace na izvor novca. I pored ovakvog stanja u kome je sad, ostaje gospodin, ne proziva Preletacevicku direkt, koja je ne zna se koliko krivicnih dela napravila u ovom predmetu? Da li je EU slucajno ovaj slucaj stavila kao „klin“ u tockove ulaska u EU?

    • Da li je pomenuti gospodin bio finansijer SRS i kasnije kao protiv uslugu pravio dil o gašenju mesne autobuske stanice sa gradskom vlasti Maje Gojković? Kada su se putnici i građani pobunili vlast se povukla iz dila, a čedni i pošteni propao! Najgore su prošli radnici ATP Vojvodine!

    • Velika podrska za Danas koji dugi niz godina prati ovaj slucaj i istinito izvestava.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.