"Lidl" otvorio 16 prodavnica 1Foto: Ljiljana Bukvić

Trgovinski lanac Lidl otvorio je danas svoje prodavnice u Beogradu i još 11 gradova u Srbiji, a ukupno je otvoreno 16 prodavnica.

Na svečanosti u Beogradu, ispred prodavnice u ulici Vojislava Ilića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je Lidl u Srbiju uložio 205 miliona evra i da je zaposlio 1.500 ljudi.

Ovo nisu obične prodavnice, istakao je Vučić i dodao da nemačka kompanija sa sobom donosi i svoju organizaciju rada, a građani će imati mogućnost da biraju jeftinije i kvalitetnije proizvode, a u njegov rad uključeno je 200 srpskih firmi.

Objekat u Ulici Vojislava Ilića obišli su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Vučić je ukazao na značaj nemačkih investicija, istakavši da u nemačkim kompanijama u Srbiji radi oko 50.000 ljudi.

Sa Nemačkom imamo najveću trgovinsku razmenu. Zahvaljujući njihovim investicijama i fabrikama imamo jednu od najbržih rastućih ekonomija u Evropi. Molim vas da podržite dalji dolazak nemačkih investitora, a mi ćemo omogućiti najbolje uslove za njihov dolazak i opstanak – zaključio je predsednik Srbije.

"Lidl" otvorio 16 prodavnica 2
Foto: Ljiljana Bukvić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić podsetio je da je prvi novinski tekst o tome da kompanija „Lidl” planira da dođe u Srbiju objavljen 2007. godine, te da se posle 10 godina u Srbiji otvara prvi savremeni diskontni lanac.

Otvaranje „Lidl” prodavnica znači mnogo za naše potrošače. Zbog veće konkurencije će imati veću mogućnost izbora, samim tim očekuje se borba među trgovcima za kupce, potrošače, tako da moraju nuditi pristupačnije cene i kvalitetniju uslugu – kazao je Ljajić.

U Srbiji posluje oko 400 nemačkih kompanija u kojima radi 50.000 ljudi, a od 2000. godine te firme su investirale oko dve milijarde evra.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib rekao je da je „Lidl” dobar primer za šta se nemačke firme zalažu u Srbiji, a to je održiv i promišljen pristup poslovanja. On je istakao da će Nemačka i dalje biti pouzdan i pošten partner Srbije na njenom putu ka EU.

Lidl je u Beogradu otvoren na pet lokacija: Novi Beograd – Zemunska 4; Zvezdara – Vojislava Ilića 143; Voždovac – Save Maškovića 4; Palilula – Bratstva i jedinstva 2D; Rakovica – Kneza Višeslava 61V, kao i u gradovima: Bor, Zrenjanin, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Smederevo, Sombor, Subotica, Užice i Šabac. Nakon otvaranja, Lidl prodavnice nastavljaju sa radom tokom svakog dana u nedelji, od 08 do 22 časa. Svim potrošačima na raspolaganju je veliki parking, čije je korišćenje za potrošače besplatno.

Samo neki od Lidl brendova koji se od danas mogu kupiti u Srbiji su Finkare (Fin Carre), u okviru koga se proizvodi i najprodavanija Lidlova mlečna čokolada, konditorski proizvodi Sondej (Sondey), apetisani Alesto, hrana za bebe Lupilu, kozmetika Sien (Cien), kućna hemija Ve-5 (W5), ali i drugi proizvodi čija se kontrola proizvodnje i kvaliteta odvija prema nemačkim standardima.

Akcijske ponude u ovom trgovinskom lancu počinju četvrtkom i ponedeljkom.

„Asortiman neprehrambenih proizvoda, poput odeće, baštenskih alata, malih kućnih aparata i drugih, redovno se smenjuje u kratkotrajnoj ponudi. Još jedna specifičnost ovog savremenog diskonta je da su cene istaknute iznad proizvoda na koje se odnose“, navodi se u saopštenju ove kompanije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari