Ljajić: Viseći most mogao bi da bude interesantan ne samo za Užice, već i za region 1Foto: twitter

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas radove na rekonstrukciji Starog grada u Užicu gde mu je predstavljena turistička ponuda grada koja predviđa izgradnju visećeg mosta, koji bi spojio magistralni put i tvrđavu, a koja bi, prema proceni užičkog rukovodstva, koštala oko 600 hiljada evra.

„Ovo je jedan od projekata koji bi mogao da bude intersantan ne samo za Užice već i za region. Spremni smo da izdvojimo značajan iznos sredstava i ukoliko projekat dobijemo do kraja godine, početkom naredne godine bi mogao biti odobren, krajem iduće da počnemo sa realizacijom i za dve godine da projekat bude i završen, naveo je Ljajić.

Užice zajedno sa Zlatiborom jedna je od najvećih turistilkih destinacija sa najvećim potencijalom za rast i razvoj, rekao je on i dodao da je cilj ministarstva da se poveća broj stranih turista koji su u prvih sedam meseci ove godine ostvarili 17 odsto noćenja.

Prema njegovim rečima, poslednje istraživanje je pokazalo da je 40 odsto stranih gostiju impresionirano kulturnim nasledjem Srbije, 22 odsto gostoprimstvom, a 21 odsto gastronomijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari