Marković: Nepredvidivi poreski propisi 1Foto: N1

Predsednica Američke privredne komore Jelena Pavlović izjavila je danas da njihovo godišnje istraživanje pokazuje da se povećala nepredvidivost poreskih propisa i da članice tog privrednog udruženja veruju da je razlog za to izostanak blogovremene javne rasprave prilikom njihove izmene.

„Prema istraživanju Američke privredne komore nepredvidivost poreskih propisa je skočila sa petog mesta na prvo“, predočila je Pavlović u Beogradu na sastanku članica Američke privredne komore sa direktorkom Poreske uprave Srbije Draganom Marković.

Pavlović je ukazala i na problem neujednačenog postupanja Poreske uprave istakavši da veliki posao još predstoji.

Ona je istakla da su u saradnji sa Poreskom upravom Srbije izrađene vrlo konkretne mere za suzbijanje nelegalne trgovine i sive ekonomije i da je Poreska uprava brzo sprovela, ali je ukazala da značajno kasni sprovođenje tih mera u pravosuđu Srbije.

Pavlović je rekla da su predvidivost poreskih propisa i njihova dosledna primena od ključne važnosti članicama Američke privredne komore pri odlučivanju o novim investicijama.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković je rekla da Poreska uprava nastoji da izgradi klijentski odnos sa poreskim obveznicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari