Mihajlović: Do kraja godine u saobraćaj puštamo 7,7 km od mosta Ostružnica do petlje Orlovača 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarska, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da je cilj da obilaznica oko Beograda bude završena u roku kao i da će jedan deo, 7,7 kilometara od mosta Ostružnica do petlje Orlovača biti gotov do kraja godine.

Kako prenosi pre služba ministarstva, Mihajlović je danas u kampu „Puteva Srbije“ održala sastanak sa investitorom, izvođačima i podizvođačima radova na temu izgradnje obilaznice oko Beograda, deonice od Ostružnice do Bubanj potoka.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, generalni direktor kineske kompanije „Pauer Čajna“ u Srbiji Jang Bo i ekonomski savetnik u ambasadi NR Kine u Srbiji Tang Sjaodong.

Ministarka je, kako se navodi, tom prilikom izjavila da će se zajedničkim radom ostvariti cilj, a to je da se obilaznica završi u roku, od čega će jedan deo biti gotov i pre planiranog roka – do kraja ove godine.

„Iako je rok bio sledeće godine, Beograd će do kraja ove godine dobiti 7,7 km od mosta Ostružnica do petlje Orlovača. Svaki kilometar koji završimo i uključimo u saobraćaj važan je za smanjenje gužvi u Beogradu, jer je to jedan od retkih evropskih gradova koji nema obilaznicu, a od 16.000 do 17.000 automobila prolazi ovuda dnevno“, poručila je Mihajlović.

Ministarka  je dodala i da će u ponedeljak biti održan sastanak na temu nastavka izgradnje obilaznici od Bubanj potoka do Pančeva.

„Ovo je timski rad u kome Ministarstvo i cela država prate svaki projekat, jer su važni. Nadam se da ćemo zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je i obeležio početak radova ovde, krajem godine pustiti deonicu u saobraćaj“, rekla je ona.

Tang Sjaodong rekao je da važnost projekta prevazilazi Beograd, da je važan za celu Srbiju i da očekuje da će biti završen najbrže što može.

„Započeli smo radove u septembru 2018. i zahvaljujući podršci potpredsednice sve teče po planu i u planiranim rokovima. Današnji sastanak je naša uobičajena aktivnost i razgovarali smo o otvorenim pitanjima i daljem radu“, rekao je Tang. Jang Bo, u ime izvođača radova, izrazio je zahvalnost potpredsednici Vlade na podršci u realizaciji ovog projekta.

„Ulažemo velike napore da završimo projekat. Na današnjem sastanku, koji je organizovala potpredsednica Mihajlović, rešili smo više otvorenih pitanja. Kao izvođač potpuno sam siguran da ćemo završiti projekat na vreme i u najboljem kvalitetu, u korist građana Beograda i Srbije“, rekao je Jang.

Zoran Drobnjak rekao je da nije lako realizovati ovakav projekat i da je to projekat broj jedan koji mora da se završi.

„Mnogo teških kamiona prolazi ovuda, izmestili smo ih sa Gazele. Problema ima jer je zahtevan posao. Ono što je važno jeste da moraju da se ispoštuju tehnologija i procedure, te da se reši eksproprijacija“, rekao je Drobnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari