Mihajlović: Hoćemo da uključimo Severnu Makedoniju i Grčku u projekat brze pruge 1Zorana Mihajlović Foto: Beta/Milan Obradović (Arhiva)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će se sutra na sastanku sa Mađarskom i Kinom razgovarati o radu na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta i da će se razmisliti o uključivanju Severne Makedonije i Grčke.

„Razgovaraćemo i sa Severnom Makedonijom i Grčkom da vidimo da se uključe u taj koridor, jer nije dovoljno da imamo samo modernizovanu prugu kojom će se ići 200 kilometara na sat od Beograda do Budimpešte, ako to nemamo skroz do kraja, jer ovaj projekat je deo projekta ‘Jedan pojas, jedan put'“, rekla je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

Ministarka je rekla da je vrednost pruge od Beograda do granice sa Mađarskom oko dve milijarde dolara, a da cela pruga do Budimpešte košta oko četiri milijarde. Mihajlović je dodala da u Srbiji radovi teku po planu i da „srpska strana ide nekoliko koraka ispred“, kao i da bi deonica Beograd-Stara Pazova mogla biti gotova pred kraj naredne godine, dok bi početkom 2021. trebalo da bude završena deonica Stara Pazova-Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari