Mihajlović: Novi Pazar, Tutin i Sjenica da definišu infrastrukturne prioritete 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraća i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa čelnicima Novog Pazara, Tutina i Sjenice o izgradnji saobraćajnica, radu katastarskih službi, inspekcijskim poslovima, dinamici izdavanja građevinskih dozvola i rešenja o ozakonjenju objekata.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je rekla da je cilj da se u ta tri grada difinišu infrastrukturni prioriteti.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je najvažnija izgradnja obilaznica oko grada, čime bi se rešilo pitanje tranzitnog saobraćaja, kao i izgradnja puta na ulasku u grad od Banjske petlje. Predsednik opštine Tutin Kenan Hot rekao je da je prioritet oštine izgradnja međudržavnog regionalnog puta Tutin-Rožaje, u dužini od sedam kilometara, kao i izgradnja kružnog toka na ulazu u Tutin, gde se spajaju tri regionalna puta.

Predsednik Skupštine opštine Sjenica Muhedin Fijuljanin rekao je da je za tu opštinu najvažnija izgradnja kružnog toka u gradu i rekonstrukcija dve velike ulice zbog velikog broja učenika. Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, koji je istakao da izgradnja puta Novi Pazar-Tutin počinje na proleće i da će tada moći da se razgovara i o drugim projektima važnim za taj kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari