Ministarstvo: Izveštaje o smrti radnika u Čortanovcima očekujemo u najkraćem roku 1Foto: FreeImages / Burcin Tuncer

Životi radnika su najvažniji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i istaklo da očekuje izveštaje nadležnih o pogibiji radnika na gradilištu u Čortanovcima.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, od svih građevinskih firmi koje rade u Srbiji očekuju da zaštite živote i zdravlje radnika kao i da poštuju sve propise u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

„Ljudski život je svetinja i zaštita radnika mora biti na prvom mestu prilikom realizacije bilo kog projekta i to je obaveza svih izvođača radova. Izražavamo iskreno saučešće porodicama poginulih radnika na gradilištu vijadukta Čortanovci, na deonici brze pruge Beograd-Budimpešta od Stare Pazove do Novog Sada“, saopštilo je ministasrtvo.

Od investitora, “Infrastrukture železnice Srbije”, i glavnog izvođača, „RŽD internešenel“, očekuju, naglasilo je Ministarstvo građevine, da im u najkraćem roku dostavi izveštaj o svim okolnostima u vezi s pogibijom radnika.

„Takođe očekujemo izveštaj tužilaštva o postupanju izvođača i preduzetim merama da se zaštiti bezbednost radnika na gradilištu“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari