Ne davimo Beograd: Vrednost Sava centra mnogo veća od prodajne cene 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Vrednost beogradskog Sava centra mnogo je veća od cene po kojoj je danas prodat Delta Holdingu, izjavio je aktivista inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović.

Veselinović je posle licitacije, na kojoj je Delta Holding bio jedini ponuđač za Sava centar, novinarima rekao da se prodajom tog objekta prodaje budućnost Beograda.

„Ovakav reprezentativni objekat vredi mnogo više i prodat je za jako nisku cenu. Njegova upotrebna i korisna vrednost za sve građane je mnogo veća od onoga što ćemo dobiti prodajom“, rekao je Veselinović.

Sava centar prodat je kompaniji Delta Holding za 17,5 miliona evra, uz obavezna ulaganja od 50 miliona evra u roku od pet godina.

Prema Veselinovićevim rečima javnost je ostala uskraćena za informacije o tome šta se nalazi u kupoprodajnom ugovoru.

„Ponuđač mora da ostavi garanciju od 20 odsto od kupoprodajne cene u slučaju da se ne ispune ugovorne obaveze, a mi ne znamo šta su ugovorne obaveze“, kazao je Veselinović.

On je istakao da je takođe nepoznato šta će se desiti sa radnicima Sava centra koji su, kako je rekao, pre prodaje trpeli jako velike pritiske da napuste preduzeće.

„Ostalo je pitanje i zašto je pre prodaje sklopljen ugovor sa Telekomom na zakup velikog broja kvadrata u Sava centru na 10 godina“, rekao je aktivista Ne davimo Beograd.

Veselinović je ocenio da je uzrok prodaje Sava centra po ceni mnogo nižoj od njegove realne vrednosti „nedomaćinsko i loše upravljanje i godine neulaganja i pravljanja dugova od strane Grada Beograda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari