Novi Sad finansira javne radove, obuku pripravnika i stručnu praksu 1Novi Sad Foto: Mihajlo Marković

Grad Novi Sad objavio je tri javna poziva – za organizovanje javnih radova od interesa za Grad Novi Sad, za stručno osposobljavanje pripravnika kao i za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada Novog Sada u 2020. godini.

Sve tri mere iz Akcionog plana zapošljavanja realizovaće se do kraja godine, a Grad Novi Sad je za njih izdvojio nešto više od 117 miliona dinara.

Javni radovi od interesa za Grad Novi Sad, kao mera aktivne politike zapošljavanja organizuju se u cilju podsticanja zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Javni radovi traju najduže pet meseci, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Program pripravnika podrazumeva stručno osposobljavanje 80 pripravnika sa visokom stručnom spremom na 12 meseci, dtokom kojih će primati naknadu tdroškova zarade u iznosu od 52.000 dinara.

Programom stručne prakse bez zasnivanja radnog odnosa predviđeno je da se od 6 do12 meseci finansira obuka ukupno 120 nezaposlenih.

Prijave za organizovanje i sprovođenje javnog rada, kao i za stručno osposobljavanje mogu se podneti do 29. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari