Osnovano preduzeće "Aerodrom Trebinje", na čelu službenik aerodroma u Nišu 1Foto: Beta/Ministartvo građevinarstva

Na čelu novog preduzeća je inženjer Mladen Stanković, zaposlen u Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, objavio je portal TrebinjeLive.info.

Stanković je, kako navodi portal, diplomirao je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i ima „master saobraćajnih nauka iz oblasti avio-transporta“. Ima „dugogodišnje radno iskustvo u radu u avio-kompanijama, odnosno vazduhoplovnoj industriji“, navodi se u tekstu.

Vlada Republike Srpske je pre deset godina obećala izgradnju aerodroma u Trebinju, ali to nije sprovela.

Ranije je takodje postojalo preduzeće „Aerodrom Trebinje“ koje je imalo i osoblje, i za pet godina postojanja, do ukidanja 2014. godine, potrošilo više od pola miliona evra iz budžeta RS.

Za tih pet godina napravljeni su samo master-plan i idejno rešenje budućeg aerodroma, a o izradi izvođačkog projekta nije bilo ni govora.

U izgradnju aerodroma u Trebinju se uključila Srbija koja će finansirati izgradnju i putem koncesije upravljati njime 30 do 35 godina.

U Beogradu su 31. avgusta sastali resorni ministri Srbije i RS, Zorana Mihajlović i Djordje Popović, razgovarali o izgradnji aerodroma Trebinje koji bi počeo da radi decembra iduće, 2021. godine.

Tada su se sastali i članovi „Radne grupe za koordinaciju, kontrolu i praćenje aktivnosti izgradnje aerodroma Trebinje“, u kojoj su šef Kabineta predsednika Srbije, direktor „Aerodroma Srbije“, predstavnici ministarstava finansija i unutrašnjih poslova, Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Aerodroma „Nikola Tesla“, Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, kao i direktor „Aerodroma Republike Srpske“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari