Otvoreno novo postrojenje firme „Labor Srb“ u Sremskoj Mitrovici 1Foto: Vlada Vojvodine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas otvaranju novog postrojenja firme „Labor Srb“ u Sremskoj Mitrovici, saglasivši se da su Srbija i Vojvodina sigurno mesto za ulaganje.

To potvrđuje, kako su naveli, dolazak novih investitora i proširivanje proizvodnje onih koji već posluju u našoj zemlji.

„Novo proširivanje ove fabrike značajno je ne samo za Sremsku Mitrovicu, već i za Vojvodinu u celini, jer otvara nova radna mesta, a posebno ako se na umu ima činjenica da fabriku kvalitetnom sirovinom snabdevaju naša preduzeća, poput „Vojvodina šuma“, naveo je predsednik Mirović.

Zahvalivši se italijanskim partnerima, predsednik Mirović rekao je u Vojvodini u proteklih godinu dana otvoreno više od 28.000 radnih mesta.

„Ovo su najlepše slike koje šaljemo iz naše zemlje. Pozitivni ekonomski pokazatelji koje beležimo rezultat su politike koju vodimo, a to je politika zajedništva i dobre saradnje predsednika Srbije, pokrajinske i republičke Vlade i lokalnih samouprava“, rekao je Mirović i dodao da takav rad daje konkretne rezultate.

On je istakao da će Pokrajinska vlada i narednih godina izdvajati značajna sredstva za opremanje i izgradnju industrijskih zona u Vojvodini.

„Samo u ovom delu pokrajine radimo novu industrijsku zonu u Šidu, a radovi na izgradnji zone u Rumi su već završeni i sa tim poslovima ćemo nastaviti i u budućnosti“, naveo je predsednik Mirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ovo važan i veliki dan za Srbiju, pre svega, kako je istakao, jer je reč o proširenju male fabrike, koja je porodično preduzeće.

„Proširivanjem fabrike posao će dobiti 53 radnika, Nama trebaju jaka mala i srednja preduzeća poput ovog, u kome su svi zaposleni posvećeni uspehu i tada rezultati ne mogu izostati i zato želimo što više ovakvih investitora“, izjavio je Vučić, uputivši poziv italijanskim investitorima da nastave sa ulaganjem u Srbiji.

Otvaranju su prisustvovali vlasnik kompanije „Labor Legno“ Patricio Dei Tos, ambasador Republike Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, direktor „Srbija šuma“ Igor Branunović, direktorka „Vojvodina šuma“ Marta Takač

Firma „Labor Srb“ , otvaranjem novog pogona u Sremskoj Mitrovici, iz pilane prerasta u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari