Petoro službenika iz Srbije u programu EU za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu 1Foto: EPA

Kvalitetni i stručni državni službenici važni su partneri u razvoju i reformama Srbije, izjavila je danas pomoćnica ministra za Evropske integracije Tamara Delić.

Jedan od načina da se kvalitetni mladi državni službenici „regrutuju“ i usavrše je projekat Program EU za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu.

„Ministarstvo za Evropske integracije je od samog početka podržalo ovu inicijativu. Cilj nam je profesinlano usavršavanje mladih, ali i povezivanje mreže kontakata i jačanje regionlane saradnje“, rekla je Delić FoNetu.

Ove godine tema projekta koji podrazumeva razmenu mladih stručnjaka su privredni razvoj i investicije. Iz Srbije učestvuje petoro službenika.

„Učesnici imaju priliku da nam ukažu na eventualne izazove sa kojima se susreću privrede u regionu, ali i da iznađu načine za prevazilaženje tih izazova putem jačanja regionalnih privrednih veza i trgovinske saradnje“, rekla je Delić.

Najavila je i da će Ministarstvo podržavati i naredne faze ovog projekta u kojima će mladi službenici imati priliku da usvoje teoretska i praktična znanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari