Počela isplata pomoći penzionerima od 5.000 dinara 1Foto: Aleksandar Veljković

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je rano ujutru krenula isplata pomoći penzionerima od 5.000 dinara i očekuje da će im novac leći na račun danas, navodeći da je to „kruna ekonomskog paketa“ mera s kojim je Vlada Srbije izašla još u martu ove godine kada je krenula epidemija korone.

„Šest milijardi evra smo izvodili tokom ove godine da pomognemo privredi, da pomognemo građanima“, rekao je Mali za TV Pink.

On je naveo da je zahvaljujući ogromnoj pomoći države, Srbija izbegla crne scenarije koji se mogu videti u drugim zemljama – nemate zatvaranje fabrika, nemate masovna otpuštanja“.

„Naš pad BDP ove godine biće najmanji u Evropi. Srbija je pokazala koliko je otporna na krizu. Ova kriza je pokazala ko može i ko zna, i ko nezna. Tako ću biti veoma otvoren, veliki broj vlada u regionu nije na pravi način reagovao ili možda nije nikako reagovao kada je privreda u pitanju, ni na koji način nisu obezbedili uslove da im privreda preživi koronu“, rekao je Mali.

On je rekao i da nas očekuje do kraja godine još jedna velika stvar, a to je „završetak te transakcije vezane za Komercijalnu banku“.

„Očekujem da će 30. decembra da se to završi i da će 30. decembra da se uplati tih 395 miliona evra. To je veoma važno i govori u prilog tome da je država Srbija atraktivna, da kad neko, u uslovima korone i najveće ekonomske, kao kupac Komercijalne banke i dalje ostaje pri tome, znači veruje u ovo tržište i svoju strategiju“, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari