Predsednik Sindikata "Sloga" u GSP Beograd šikaniran 1Foto: Sloga

Predsednik Sindikata „Sloga“ u GSP Beograd Nebojša Aleksić u petak je u, upravnoj zgradi u ulici Kneginje Ljubice, verbalno napadnut i uz pretnje otkazom izbačen iz upravne zgrade, saopštio je taj sindikat.

Kako se navodi, do incidenta je došlo nakon što je Aleksić završio sastanak sa generalnim direktorom GSP Radišom Momčilovićem u vezi stvaranja uslova za neometan rad sindikata, u skladu sa zakonom.

Otišao je do kancelarije izvršnog direktora za finansijska pitanja Dejana Krstovića, gde je njegovoj sekretarici predao rešenje o dodeli sredstava za rekreativni oporavak radnika, po predhodnom uputstvu generalnog direktora. Po izlasku iz kancelarije, Krstović ga je verbalno napao rečima „ko je tebe ovde pustio, zovite obezbeđenje da se ova bitanga izbaci“, a dok ga je obezbeđenje pratilo ka izlazu, nastavio je da preti rečima „zovite pravnu službu, ovoj bitangi da se da otkaz, ili da bude tehnološki višak“, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ upozoravaju da je ponašanje Krstovića kao predstavnika poslodavaca neprihvatljivo, skandalozno i nezakonito, zbog čega će pravni tim sindikata podneti odgovarajuće pravne lekove i tužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari