U Rafineriji nafte Novi Sad preduzeće NIS Petrol juče je pustilo u rad Skladišno-distributivni centar za tečni naftni gas (TNG), u koji su NIS Petrol i NIS TNG zajednički uložili 4,5 miliona evra. Generalni direktor Naftne industrije Srbije Srđan Bošnjaković rekao je da je rekonstruisano postrojenje, koje je potpuno uništeno tokom NATO intervencije 1999.

U Rafineriji nafte Novi Sad preduzeće NIS Petrol juče je pustilo u rad Skladišno-distributivni centar za tečni naftni gas (TNG), u koji su NIS Petrol i NIS TNG zajednički uložili 4,5 miliona evra. Generalni direktor Naftne industrije Srbije Srđan Bošnjaković rekao je da je rekonstruisano postrojenje, koje je potpuno uništeno tokom NATO intervencije 1999. godine, „rezultat opredeljenja NIS da bude za korak ispred konkurencije na tržištu Srbije“. „Rekonstruisano je sedam od ukupno devet rezervovara koji su srušeni tokom NATO intervencije“, rekao je Bošnjaković i ocenio da rekonstruisana postrojenja odgovaraju najsavremenijem kvalitetu. Dodao je da je juče okončana prva investiciona faza NIS u pogone TNG, a da će u narednom preiodu invcesticije biti opredeljenje za izgradnju pristana i pontona na Dunavu, kako bi tečni naftni gas mogao da se doprema i rečnim putem. Sekcija 76 u kojoj se nalaze rezervoari TNG kapaciteta je od po 1.000 kubnih metara po rezervoaru.
Predsednik Upravnog odbora NIS Željko Popović rekao je „da je najvažnije što je ovim investicijama otvoren prostor da se NIS TNG vrati na lidersku poziciju u Srbiji, jer je ranije bio rasut u sistemu NIS-a, sa svega 40 odsto udela na domaćem tržištu“. „Ovo nije završetak investicija u Rafineriji nafte Novi Sad, jer nam predstoje izuzetno velike investicije u rafinerijama u Novom Sadu i Pančevu“, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari