Radojičić: Ne znam koliko košta spomenik Stefanu Nemanji 1Foto: (1.) Beoingo / (2.) Stefan Tomasevic/ATAImages

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da on ne zna koliko tačno košta spomenik Stefanu Nemanji, ali da će građani to „na vreme saznati, kao što je Vlada i obećala, i da neće biti „velikih problema oko toga“.

„Suština i akcenat je na tome da će jedan takav velelepni spomenik biti na tom mestu. Ne znamo koliko je koštao spomenik Knezu Mihailu, ne znamo koliko je koštao u ovom trenutku i ne razmišljamo o tome koliko je koštao spomenik Pobedniku, ne možemo da procenimo koliko vredi Meštrovićevo delo“, rekao je Radojičić za Radio televiziju Srbije.

Kako je Radojičić rekao, „naravno da treba voditi računa o finansijama“, a važno je i „imati stabilan budžet i racionalno se ponašati“.

„Nemam neku sumnju da će biti velika disproporcija između značaja tog dela i vrednosti koliko je plaćeno“, rekao je Radojičić.

On je istakao da je bilo je krajnje vreme da Beograd i Srbija dobiju taj spomenik, jer to znači da se misli o svojim precima i da se poštuje identitet.

Otkrivanje spomenika kod nekadažnje Glavne železničke stanice najavljeno je za 27. januara ove godine, a zvaničnici još nisu saopštili kolika je njegova cena, već će to, prema najavama, biti dostupno tek 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari