Radojičić: Ne znam koliko košta spomenik Stefanu Nemanji 1Foto: (1.) Beoingo / (2.) Stefan Tomasevic/ATAImages

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da on ne zna koliko tačno košta spomenik Stefanu Nemanji, ali da će građani to „na vreme saznati, kao što je Vlada i obećala, i da neće biti „velikih problema oko toga“.

„Suština i akcenat je na tome da će jedan takav velelepni spomenik biti na tom mestu. Ne znamo koliko je koštao spomenik Knezu Mihailu, ne znamo koliko je koštao u ovom trenutku i ne razmišljamo o tome koliko je koštao spomenik Pobedniku, ne možemo da procenimo koliko vredi Meštrovićevo delo“, rekao je Radojičić za Radio televiziju Srbije.

Kako je Radojičić rekao, „naravno da treba voditi računa o finansijama“, a važno je i „imati stabilan budžet i racionalno se ponašati“.

„Nemam neku sumnju da će biti velika disproporcija između značaja tog dela i vrednosti koliko je plaćeno“, rekao je Radojičić.

On je istakao da je bilo je krajnje vreme da Beograd i Srbija dobiju taj spomenik, jer to znači da se misli o svojim precima i da se poštuje identitet.

Otkrivanje spomenika kod nekadažnje Glavne železničke stanice najavljeno je za 27. januara ove godine, a zvaničnici još nisu saopštili kolika je njegova cena, već će to, prema najavama, biti dostupno tek 2023. godine.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

56 reagovanja na “Radojičić: Ne znam koliko košta spomenik Stefanu Nemanji”

  1. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da on ne zna koliko tačno košta spomenik Stefanu Nemanji, ali da će građani to „na vreme saznati, kao što je Vlada i obećala, i da neće biti „velikih problema oko toga“.

    Da li je bilo kakav komentar potreban?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.