Republički geodetski zavod zapošljava 321 stručno lice, konkurs sledeće nedelje 1Foto: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod saopštio je da će pojačati svoje kadrove za 321 stručno lice, navodeći da su od Vlade Srbije dobili saglasnost da otvore konkurs za stalno zapošljavanje.

Očekuje se da će konkurs biti oglašen tokom sledeće radne nedelje na sajtu RGZ-a, Službe za upravljanje kadrovima i Nacionalne službe za zapošljavanje. Na konkursu će, kako navode u saopštenju, biti otvoreno 241 radno mesto, a osim lica sa visokom stručnom spremom biće oglašeno i 37 radnih mesta koja zahtevaju višu stručnu spremu i 67 radnih mesta sa srednjom stručnom spremom.

„S obzirom da se na konkursu traži čak 217 lica sa visokom stručnom spremom, ovaj konkurs biće prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja je lider na polju digitalizacije, a u svom fokusu ima građane i privredu kojima je na usluzi“, navodi se u saopštenju RGZ-a.

Kako navode, u poslednje dve godine Republički geodetski zavod pružio je stalno zaposlenje za 455 mladih stručnjaka iz različitih stručnih tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, koja je bila izrazito visoka, čak 55 godina.

„Podmlađivanjem kadra Republički geodetski zavod obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja. Sa novim konkursom Republikči geodetski zavod očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana“, dodaju u saopštenju.

Tok konkursa biće u potpunosti transparentan i sve informacije će blagovremeno biti dostupne na veb sajtu Republičkog geodetskog zavoda.

Iz RGZ-a ističu da će konkurs biti izvanredna prilika za razvoj krijere za sve kandidate koji žele da kroz konkursni proces pokažu svoja stručna znanja i kompetencije.

„Svaki kandidat koji iskaže interesovanje da se priključi RGZ-u imaće priliku da u procesu testiranja dobije objektivnu ocenu svojih sposobnosti i znanja. Republički geodetski zavod će i u buduće voditi računa da unapredi kadrovska rešenja kroz javne i interne konkurse koji daju mogućnost za napredovanje najboljim kandidatima“, poručuju u saopštenju iz RGZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari