Rok za ispitivanje kvaliteta cementa odložen do danas 1Foto: Fonet Nenad Đorđević

Uprkos tome što je iz „Puteva Srbije“ najavljeno da će rezultati ispitivanja kvaliteta betona ugrađenog u most preko Zapadne Morave biti obelodanjeni juče, direktor tog preduzeća Zoran Drobnjak odložio je njihovo objavljivanje za danas.

U „Putevima Srbije“ nismo mogli da saznamo zbog čega se kasni sa objavljivanjem rezultata analize koja treba da pokaže da li je ugrađeni beton zaista lošeg kvaliteta i da li će, kao najbitniji element za statiku i nosivost mosta, morati da se menja.

Rok za završetak radova na mostu preko Zapadne Morave blizu Čačka ističe za dvadeset dana. Drobnjak je pre dva dana za naš list izjavio da će, ukoliko analize pokažu da je beton lošeg kvaliteta, mađarski izvođač „K.E.SZ. International“ biti primoran da radove završi u zadatom roku, jer će u suprotnom plaćati penale. On je istakao da je bio nezadovoljan izborom izvođača na osnovu prethodnih saznanja o njihovom poslovanju, ali da su „Putevi Srbije“ po zakonu morali da odaberu najpovoljniju ponudu na tenderu.

Predstavnici „K.E.SZ. International“-a odbili su da komentarišu nastalu situaciju, uz obrazloženje da „to njima nije u interesu“.

Podsećanja radi, Drobnjak je nedavno naložio ispitivanje kvaliteta radova na mostu preko Zapadne Morave, zbog sumnje da je izvođač u most ugradio cement lošijeg kvaliteta od onog koji je ugovoren. Radovi na mostu su deo rekonstrukcije obilaznice oko Čačka, koja je počela u maju ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari