Salai: Bogićević prevario banke 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Na jučerašnjem pretresu u postupku koji se vodi protiv Miroslava Bogićevića, vlasnika Farmakoma i Miodraga Salajia, bivšeg direktora Privredne banke Beograd zbog kredita od oko 30 miliona evra koji nisu vraćeni, tužilaštvo je podnelo nove dokaze koji su u skladu sa izmenjenom i preciziranom optužnicom od 31. avgusta ove godine.

O tim dokazima juče je stigao da se izjasni samo Salaji. On je tvrdio da je težište suštinski nove optužnice prebačeno na Farmakom odnosno na to da su oni fingiranim podacima o kreditnoj sposobnosti prevarili ne samo Privrednu banku Beograd nego i još desetak drugih koje su takođe dodeljivale kredite Farmakomu. Salaji je tvrdio da je on sam podnosio takve dokaze što znači da nije mogao u dosluhu sa Bogićevićem da učestvuje u dodeli kredita za koje ga tužilaštvo tereti.

Svoje dokaze juče je dostavio i Bogićević ali će rasprava o njima da se održi na nekom od drugih ročišta. Inače, bivši vlasnik Farmakoma rekao je sudu da su dokazi koje je tužilaštvo dostavilo na samom ročištu njemu već poznati jer su se od reči do reči mogle pročitati u jednim dnevnim novinama.

Sudija je obe stranke u postupku zamolio da mu ubuduće dokaze dostavljaju bar desetak dana pre zakazanog ročišta jer ako se prilože na sam dan održavanja ne mogu se valjano razmotriti. Praktično sve stranke u ovom postupku još se nisu osim Salajia izjasnile o preciziranoj optužnici, tako da sud ni dve godine od pokretanja postupka nije doneo odluku o njenom prihvatanju ili odbijanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari