Foto: kragujevac.rs

Prvi projekat posvećen je obuci državnih službenika u Srbiji za 21. vek, a drugi se odnosi na unapređenje regionalne saradnje u procesuiranju ratnih zločina i potrazi za nestalim licima.

Lo Kašo i Herši izrazili su zadovoljstvo zbog ove dve inicijative koje omogućavaju da se intenzivira pomoć Srbiji u sprovođenju unutrašnjih reformi, posebno u oblasti javne uprave, kao i da se poboljša saradnja partnera u regionu i stimuliše regionalno pomirenje.

Ambasador Lo Kašo je istakao da projekti odgovaraju specifičnim potrebama obučavanja profesionalnih lica koja će moći da efikasno rukovode javnom administracijom i da doprinesu boljoj regionalnoj saradnji.

Herši je istakla da su za snažno i stabilno društvo neophodni mir, poštovanje ljudskih prava i dobra uprava, zasnovana na vladavini prava.

Pored toga, u UN verujemo da je kontinuirano obrazovanje državnih službenika ključ za efikasnu javnu administraciju. Kvalitetno obrazovanje je jedan od najsnažnijih i dokazanih sredstava za održivi razvoj, kazala je Herši.