Seničić: Oko 1.400 putnika iz Srbije se danas spremalo da krene za Grčku 1Aleksandar Seničić Foto: Medija centar Beograd

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je da se oko 1.400 putnika iz Srbije danas spremalo da krene put Grčke ali da je sinoć Vlada Grčke odlučila da se mera zabrane ulaska zbog epidemije korona virusa za građane Srbije produži do 30. juna.

Senić je za dnevnik TV N1 izjavio da je odluka o produženju zabrane ulaska za građane Srbije distribuirana tek jutros, i da na graničnim prelazima niko do podneva nije ni znao za nju.

„Tako se desilo da su pojedini turisti iz Srbije prešli granicu, bar takve informacije imamo. Sa njima neće biti problema za povratak“, kazao je Seničić.

Seničić je rekao i da je direktorka Turističke organizacije Grčke prenela da je od ministra turizma te zemlje dobila informaciju da je odluka u vezi sa regulativima Evropske unije.

„Načuo sam da je zatvoren i prelaz sa Bugarskom od pre sat ili dva“, rekao je Seničić i ocenio da očigledno Brisel insistira da sve zemlje koje nisu članice EU ostanu i van sistema Unije.

Kad je reč o uplaćenim aranžmanima, Seničić kaže da najveći broj putnika koji su danas trebali da putuju jesu oni koji su menjali termine i sa potvrdama ugovorili nova, „zamenska putovanja“.

„Oni će te potvrde dobiti nazad i moći će opet da biraju. Sa druge strane, između pet i deset odsto ‘novih’ putnika je od ukidanja vanrednog stanja uplatilo aranžmane i oni će dobiti novac nazad. To je oko stotinak ljudi“, rekao je Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari