Seničić: Turistička putovanja možda od juna 1Foto: Pixabay/Ivanbagic

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije „Juta“ Aleksandar Seničić izjavio je da je sigurno da do 15. maja neće biti realizovani ranije uplaćeni turistički aranžmani i da se razmatra da prva putovanja krenu od juna ili od početka jula.

Seničić je danas za televiziju Prva ponovio da za otkazana turistička putovanja neće biti moguće dobiti povraćaj novca, ali da će biti ponuđeni vaučeri u istom iznosu koji će moći da se iskoriste već u toku zimske turističke sezone.

„Nemoguće je da se dobije povraćaj novca. Sve odrednice koje zakon predviđa po pitanju otkazivanja aranžmana stavljene su van snage s obzirom da je vanredno stanje“, kazao je Seničić.

On je naveo da će građani Srbije moći da dobiju vaučere kod iste agencije kod koje su zakljucili ugovor, i u istom iznosi, koje će moći da iskoriste do 1. oktobra 2021,  odnosno u toku zimske sezone, ili naredne letnje sezone.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Seničić: Turistička putovanja možda od juna”

    • U Zakonu o obligacionim odnosima u clanu 137 je predvidjeno sledece – Kad je ispunjenje obaveze jedne strane u dvostranom ugovoru postalo nemoguće zbog događaja za koji nije odgovorna ni jedna ni druga strana, gasi se i obaveza druge strane, a ako je ova nešto ispunila od svoje obaveze, može zahtevati vraćanje po pravilima o vraćanju stečenog bez osnova.
      Znaci, nista od gore navedenog nije tacno, samo je ono sto bi zelele turisticke agencije. Putnici treba dobro da se informisu, konsultuju trzisnu inspekciju i udruzenja potrosaca i da ne prihvataju olako vaucere jer time gube prava koja im pripadaju.

  1. Uplatiš letnju sezonu na moru,a agencija ponudi zimski aranžman?Da li je normalno?

  2. Nema od toga gospodo ništa,kakva turistička sezona!Neće se ovaj virus skoro povući,a pored toga narod je izgubio dosta novca,padali su otkazi,ljudi upadaju u finansijske probleme!Kriza će tek da nastane,cene nekretnina na zapadu već opadaju a rente su sve veće..biće haos.Još ste kao retki u svetu prema koroni ponašali kao da je kuga iz srednjeg veka,narod ste isprepadali,zatvorili..pazi da vam sada ne izađu i skakuću po hotelima i turističkim mestima?Po pričama naših gastabajtera Srbija može biti srećna ako ih dođe i 20 posto!Svake godine su ostavljali nekoliko milijardi evra u Srbiji.Vučić ih je isprozivao i upirao prstom u njih zbog širenja korone,eto mu sada.Neka traži pare od Mitrovića i Marića.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.